Természetgyógyászati Klinika Kft

9700 Szombathely,
Széll Kálmán u 17 fszt/5
E-mail küldése

Szolgáltatások

Masszázsok

A testben keringő energia mozgatását végezzük a test felszíni kezeléssel. A bőr ingerlésére az idegvégződések gyorsítják a vérkeringést és szabályozzák az élettani funkciókat. Több fajtáját alkalmazzuk.

A masszázs szabaddá teszi a légzést, oldja a feszültségeket, nyugtatja az idegeket, hozzásegít, hogy elengedjük magunkat és megszabaduljunk az belső terhektől. Előfordulhat, hogy masszázs közben a páciens egyszerűen álomba merül. Ez is a test, a lélek és az elme mély ellazulásának jele. Masszírozás során a test átmelegszik, és könnyeddé válik.
A masszázs belső szerveink működésére is hatással van. Ez abból adódik, hogy belső szerveink kapcsolatban állnak bőrünk bizonyos zónáival, és köztük reflexszerű (automatikus) reakciók léphetnek fel. A bőr ilyen jellegű zónáinak célirányos masszírozásával befolyásolhatjuk egyes szerveink, mint például a vese, a máj vagy a szív működési zavarait. ezen az elven alapul a láb reflexzónáinak masszírozása, valamint a kötőszöveti masszázs.

A masszázs szabályozza az izmok feszültségét: a megfeszült izmok masszírozás hatására ellazulnak, az ernyedt izomzat pedig újult erőre kap - ilyenkor a normál izomfeszesség elérése a cél.

Különböző masszázsokat végzünk:

 • Gyógymasszázs

  Gyógymasszázs során hatással vagyunk a bőr különböző rétegeire, a kötőszövetre, melynek hatására a fájdalomérzet csökken a fájdalmas terület feletti bőr dörzsölésére, a test meghatározott pontjainak ingerlésével. Ezek a pontok a gerincvelőből kilépő fájdalomérző receptorok, amelyekre a terapeuta, különböző fogásokat alkalmazva a betegen, hatással bír a kliens és annak problémájára.

 • Lávaköves masszázs

  A lávaköves masszázs különlegessége, hogy a hő a meleg kövekből a mélyebb izomszövetekbe áramlik. A meleg lazítja, nyugtatja a feszült, fáradt izmokat, így enyhítve a stressz okozta görcsöket, fájdalmakat. Mivel a kövekből áramló hő önmagában is izomlazító hatású, kevésbé erőteljes nyomás is elegendő a kívánt hatás eléréséhez. Emellett a hő serkenti a vér áramlását, így juttatva több oxigénhez és tápanyaghoz a test különböző szöveteit. A lávaköves masszázskezelés fokozza a nyirokrendszer működését, ezzel hozzájárul a méreganyagok sejtekből való távozásához, a szervezet méregtelenítéséhez. Segít megnyitni a meridiánokat (energia pályákat), ezzel hozzájárul az energia testen belüli szabad áramlásához, amit a fáradtság és a stressz hatásai blokkolnak. Az idegrendszer egy nyugodtabb állapotba kerül, enyhül a szorongás.

 • Kozmetikai masszázs

 • Anti-stressz masszázs

  Energiát adó kezelés, az egyik legősibb és legkellemesebb módszer egészségünk és lelki harmóniánk megteremtésére és megtartására.

 • Sport masszázs

  Intenzív erőteljes masszázskezelés, nagy részben svédmasszázs fogásokkal a  sporttevékenységgel együtt járó aktív izom és ízületi munka elő- és utókezelésére.

 • Talp masszázs

   A különböző szervek helye megtalálható a talpon. A reflexológus a megfelelő pontok masszírozásával növeli a hozzá rendelt szerv vérbőségét, javítja az anyagcseréjét, a nyirokkeringését, és ezáltal mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit. 

 • Svéd masszázs

  A svédmasszázs a legelterjedtebb nyugati masszázstípus. Ezzel a kezeléssel nem csak a testre hatunk, megszüntethetjük a problémáink okozta stresszes, feszült állapotot is. Visszanyerhetjük testünk rugalmasságát, ellenálló képességét, ami a szellemünkre is azonos hatással van. Segítségével hatást fejthetünk ki az idegrendszerre, csökkenthetjük a fáradtság érzetet. Enyhíti az álmatlanságot, összességében segíti a test egészséges működését.
« Vissza az előző oldalra!
Természetgyógyászati Klinika Kft - MagyarTermészetgyógyászati Klinika Kft - Német